Gratis verzending vanaf €50,- | Voor 12:00 besteld, dezelfde dag verstuurd!

Over MLTR

Over MLTR
MLTR is een specialist op het gebied van vaste planten. Sinds 1998 veredelt en kweekt MLTR op internationaal niveau. De belangrijkste kenmerken van onze onderneming zijn: innovatief, een uitgebreid assortiment, constante hoge kwaliteit en betrokkenheid bij onze afnemers. Zoveel mogelijk activiteiten worden in eigen beheer uitgevoerd zoals inzetten in het weefselkweek laboratorium, de volledige kweek van stek tot volwaardige plant, de teelt van onze landplanten en het verwerken/export klaarmaken van onze producten.

Veredeling

Door het internationale succes van de Penstemon Riding Hood Serie uit eigen veredeling is MLTR meerdere producten gaan veredelen voor zowel de pot- en snijbloemen markt. Ruim 1 ha. land staat jaarlijks vol met duizenden kruisingen uit diverse rassen. Door onze ervaring en expertise in veredelen te combineren met het eigen laboratorium is MLTR, als specialist in vaste planten, in staat om tot succesvolle nieuwe introducties van vaste planten te komen. Enkele voorbeelden van zeer bekende vaste planten soorten waar bij MLTR de nadruk ligt op veredelingsgebied zijn Astilbe, Echinacea en Geranium. Maar ook minder bekende soorten zoals Crambe, Horminum en Phyteuma behoren tot onze expertise.

Landplanten
MLTR kweekt een groot aantal vaste planten in de volle grond als landplanten. Door zoveel mogelijk handelingen in eigen beheer uit te voeren zijn we in staat een kwalitatief hoogwaardig product aan te bieden. Door de enorme koelcapaciteit en de jarenlange export ervaring zijn we in staat om overal ter wereld onze producten te leveren. MLTR kweekt ruim 100 soorten in meer dan 800 varieteiten. Onze grootste producten zijn Hemerocallis, Iris, Hosta, Astilbe en Kniphofia. Een aantal van onze producten zijn ook geschikt als potplanten of snijbloemen.